Programari la telefon: 0774.674.997

Medicii Centrului Medical BRANCUSI sunt mereu in cautarea celor mai bune solutii pentru pacienti.

Ne axam pe diagnosticarea rapida si corecta a afectiunilor semenilor nostri – primul pas spre gasirea tratamentului optim.

Cancerul de san poate schimba radical viata unei femei, de aceea, prin achizitionarea echipamentului Siemens Mammomat Select digitalizat, pacientele noastre au posibilitatea efectuarii de examinari mamografice intr-un laborator nou amenajat, cu personal medical dedicat care intelege pe deplin implicatiile bolii.

Mamografia reprezinta principala metoda de diagnosticare si monitorizare a tumorilor de san, la femeile simptomatice cu varste de peste 40 de ani ce prezinta dureri, scurgeri mamelonare, retractii tegumentare sau mamelonare, noduli palpabili.

Mamografia se efectueaza anual ca parte a controlului de rutina (screening) la femeile sanatoase pentru a depista cancerele in faza incipienta. Intrucat un cancer in situ netratat va evolua in cancer invaziv in scurt timp, descoperirea timpurie a acestuia are un rol vital pentru vindecarea pacientei.

Sub varsta de 40 ani, mamografia se efectueaza la recomandarea medicului, ca metoda complementara ecografiei mamare (pentru caracterizarea suplimentara a nodulilor mamari).

Lipsa educatiei fata de sanatate, ignoranta, spaima fata de investigatia in sine si de diagnostic sunt factorii care duc la diagnosticarea bolii in stare avansata.

Ce presupune o examinare mamografica:

Efectuarea mamografiei presupune expunerea sanilor cu un fascicul de raze X si inregistrarea imaginii obtinute pe un film sau pe suport electronic (CD/DVD).

Se efectueaza cu un aparat special, cu ajutorul caruia sanul este comprimat in mod treptat si lent, fiind necesare cate doua expuneri pentru fiecare san, in doua planuri diferite.

Compresia sanului se face în limita tolerantei pacientei.

Mamografia trebuie efectuata in prima parte a ciclului menstrual, cel mai indicat in zilele 7-14 ale ciclului, cand sanul este mai putin dens.

Este contraindicata in timpul sarcinii.

Departamentul de Imagistica Medicala completeaza cabinetele specialitatilor clinice existente in Centrul Medical Brancusi, astfel incat pacientii pot beneficia de toate serviciile medicale de care au nevoie, in acelasi loc.

Pentru programari si alte informatii, nu ezitati sa sunati la unul din nr de telefon 0774.674.997 / 0319119.

LISTA PRETURI:
MAMOGRAFIE BILATERALA+ BT 180 LEI
MAMOGRAFIE UNILATERALA + BT 120 LEI
MAMOGRAFIE BILATERALA 280 LEI
MAMOGRAFIE UNILATERALA 220 LEI
PACHET ECOGRAFIE MAMARA PLUS MAMOGRAFIE 400 LEI